Wimpers: verven, verzorgen en krullen

wimpers verven ZenBeautyZone

Nooit meer een vermoeide, ‘blote’ oogopslag

Je wimpers verven. Dat vinden sommige mensen een beetje een eng idee. Die verf zo dicht bij je ogen… Maar in werkelijkheid is het hartstikke makkelijk en veilig. En het heeft veel voordelen.

Geverfde wimpers;

– geven je een mooie zwarte basis voor mascara;

– zorgen ervoor dat je prima een dagje zonder make-up kunt inlassen (bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het sporten);

– zijn de ideale oplossing wanneer je gevoelig bent voor mascara;

– zijn een mooie middenweg als je van naturel en makkelijk houdt.

Bij ZenBeautyZone kun je natuurlijk terecht voor een goede wimperkleur. Ik kleur je wimpers mooi donker vanaf de aanzet. Ik kan de verf zelfs tot aan de huid laten inwerken in een dun laagje. Dit zorgt voor een eyeliner-effect de eerste dagen. Doordat je je ogen dicht houdt, komt de verf niet in je ogen terecht. Na de behandeling spoel ik je wimpers goed uit met water. Na het verven van je wimpers heb je een paar weken (afhankelijk van de zon, zwemmen en je reinigingsritueel) donkere wimpers.

Heb je een gevoelige huid? Dan is de wimperverf van RefectoCil bijvoorbeeld geschikt voor jou. Op de Beautybeurs in Utrecht zag ik dat zij één van de genomineerden waren voor de Beauty Press Innovation Award. RefectoCil Sensitive is een wimperverf gebaseerd op plantaardige kleurstoffen. De ontwikkelvloeistof bevat daarnaast geen waterstofperoxide. Hierdoor is de verf geschikt voor de gevoelige huid. Het prikt niet en heeft een behandeltijd van maar 5 minuten.

Wimpers verven: nog een beetje spannend? 
Dan zal ik de eerste keer de verf wat verder van je huid af aanbrengen. Dan kun je met een gerust hart genieten van de behandeling en het resultaat.

Nieuw is tegenwoordig de semi permanente mascara. Dit is een wimpercoating die elk wimperhaartje zo dik maakt als je zelf wilt. Het blijft minimaal 3 weken zitten, is dikker en sprekender is dan wimperverf, loopt niet uit, is 100% waterproof, je kunt zonder zorgen sporten, zwemmen, sauna onder de zonnebank zonder dat dit invloed heeft op je mascara look.

Een ander alternatief zijn wimperextensions. Het effect hiervan is prachtig; mooie, lange, volle wimpers voor maximaal 2 maanden. Maar het heeft ook veel nadelen. Het is vrij kostbaar en het zetten duurt tot 2 uur. Bij het aanbrengen van make-up kom je minder makkelijk langs de wimperrand. En bij het verwijderen van make-up moet je voorzichtig zijn. Bij het verliezen van de eigen wimpers, verlies je immers ook de extensions.

Verzorging
Net als je hoofdharen, zijn ook je wimperharen gebaat bij een goede verzorging. Een goede, intensieve nachtverzorging is StimulashFusion. Het verlengt, stimuleert de groei en maakt de wimpers voller en intenser van kleur. Een combinatie van vitamine A en C beschermt de huid rondom de ogen. Stimulash breng je voor een periode van 6 weken elke nacht aan als een eye-liner. Hierna adviseer ik een rustperiode van 1-3 maanden. Vervolgens kun je de kuur hervatten of het wekelijks blijven gebruiken.

‘Finishing touch’: in de krul
Een paar dagen nadat je je wimpers hebt laten verven kun je ze in de krul latten zetten met iCurl wimperpermanent. Wekenlang heb je mooie gelifte wimpers zonder dagelijks de krultang te hoeven gebruiken. Door verschillende maten klemmetjes is er altijd de beste krul voor jouw wimpers. De permanentvloeistof en de fixatievloeistof worden aangebracht zodra de klemmetjes je wimpers al mooi naar boven hebben gekruld. Zo komt er geen vloeistof in je ogen. Dit werkt 2×8 minuten in voor wekenlang resultaat!

Wil je gelijk een afspraak maken voor een wimperbehandeling, of liever eerst wat meer advies? Bel of mail me dan gerust!

Liefs en een stralende knipoog,
Willeke

RefectoCil sensitive

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten