Verzorg je droge huid na het sporten

verzorg-je-droge-huid-na-het-sporten

Sporters douchen veel vaker dan niet sporters. En dat is niet zo vreemd, want we werken ons ook veel vaker in het zweet. Al dat douchen kan een aanslag op onze huid zijn. Jullie weten inmiddels al aardig wat van mijn sport-, douche- en smeer-routines.
Wat jullie niet weten is dat Rose en Rhodé me op de voet volgen. Dit doen ze om te kijken naar hoe ik het doe met mijn smeerseltjes. En zo nu en dan ben ik onderwerp van discussie omdat één van de twee het maar vreemd vindt wat ik doe. Zoals dat koud afdouchen bijvoorbeeld.

Dat doe ik vooral om afvalstoffen af te voeren, de doorbloeding van mijn huid te stimuleren en de poriën van mijn huid en de schubben van mijn haar te sluiten. Zo blijft mijn huid zo lang mogelijk mooi en strak. En… Van een hete douche droogt je huid echt uit! De warmte maakt je huid kwetsbaar en vatbaar voor het binnendringen van bacteriën. Het volgens sommige sporters bijdraagt aan het herstel.

Voor mij is die koude douche inmiddels een gewoonte en niet meer zo bijzonder. Maar over wat ik na die douche allemaal doe, kan ik het natuurlijk wel blijven hebben! Daarom hier mijn favoriete producten in ritueeltjes:
Wat betreft mijn haar: Ik gebruik regelmatig een haarmasker, vooral in de puntjes omdat die vaak vrij droog zijn terwijl mijn hoofdhuid wat sneller vet is. Dit masker breng ik vaak aan in droog haar. Dan staan mijn haarschubben open en kan het goed inwerken. Ik doe het zelfs wel vóórdat ik ga sporten. Dan heeft het even de tijd om in te trekken. Na het masker was ik mijn haar, liefst twee keer om te zorgen dat het echt goed schoon is, de shampoo schuim ik eerst goed op in mijn handen en dan pas masseer ik het in mijn haar. Zo werkt het beter en maakt het je haar ook minder zwaar. Na het wassen breng ik een conditioner aan om de haarschubben weer te sluiten en het makkelijk doorkambaar te maken.

Jullie kennen mijn favoriete gezichtsreiniger van Annayake al. Dus daar hoef ik niets meer over te vertellen, maar gelukkig heb ik ook mijn lievelings-bodyproducten!
Onder de douche gebruik ik graag iets op oliebasis, zoals Collistar firming shower oil. Dit doe ik omdat ik door het vele sporten ook best vaak onder de douche sta, eigenlijk wel meer dan goed is voor mijn huid. , omdat ik doordat ik best vaak sport eigenlijk vaker onder de douche sta dan eigenlijk goed voor mijn huid is. Door het vele douchen was je je natuurlijke zuurgraad en de bacteriën die je hard nodig hebt om die huid gezond te houden wegen er gaan uren overheen voordat de balans weer hersteld is. Door met doucheproducten op oliebasis te douchen bescherm ik mijn huid toch wat meer. Daarbij vind ik de douche olie van Collistar echt lekker om te gebruiken. Mijn huid voelt meteen zacht en verzorgd aan. Ik heb niet dat droge douche gevoel.

Niet iedereen kan – zoals ik – met Collistar en Annayake onder de douche staan, het zijn best luxe producten. Als schoonheidsspecialiste wil ik alleen maar de beste producten en hoewel ik ze aan iedereen aan kan raden begrijp ik ook wel dat niet iedereen ze gaat kopen. En omdat douche olies voor ons sportende vrouwen zo lekker zijn, heb ik een aantal goedkopere voor je op een rijtje gezet. Misschien kan je dan die van Collistar kopen als je een sportdoel hebt gehaald, als beloning. Maar pas op, als je die eenmaal gebruikt is er geen weg meer terug!

Greenland – Oilio Douche Olie Walnut
Deze doucheolie bevat walnootolie en verzorgd, voedt en verzacht de huid. Walnootolie bevat veel vitaminen en Omega-3. Daarnaast is het ook rijk aan mineralen. Deze doucheolie is heerlijk voor de droge huid en is ook nog eens eco.

Nivea – Shower Natural Oil
Een ph-neutrale olie die met 55% natuurlijke verzorgende oliën heel geschikt is voor een droge huid. Het schijnt dat deze olie na de vakantie ervoor zorgt dat je langer bruin blijft.

Sebamed – Douche Olie
Deze douche olie is speciaal ontwikkeld voor de beschermende en verzorgende reiniging van de droge en gevoelige huid. De licht schuimende emulsie bevat een hoogwaardig complex van natuurlijke lecithine en avocado-olie, waardoor de huid wordt beschermt en verzorgt. Terwijl je aan het douchen bent, krijgt de huid intensief verzorgende lipiden aangevoerd, die de huid vet en gehydrateerd houden.

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/verzorg-je-droge-huid-na-het-sporten/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten