Stralend het voorjaar in!

De kou in de winter en de droogte en hitte van de verwarming zijn een aanslag op je huid. Wat doe ik om mijn huid er weer bovenop te krijgen en van mijn doffe wintervelletje een stralend frisse lentehuid te maken?

Scrubben! Door 2 a 3 keer per week te scrubben, verwijder ik mijn dode huidcellen. Daarmee frist mijn huid meteen op, zie ik minder droge plekjes en kunnen crèmes beter inwerken. Mijn eigen huid is wat vet, dus ik houd van een intensieve scrub. Of ik gebruik het Masque Charbon van Payot. Maar ook een droge, gevoelige huid is zeker geschikt om (mild) te scrubben. Dit houdt hem actief en zorgt ervoor dat de dode huidcelletjes zich niet opstapelen aan de oppervlakte.

Hydrateren Na dat scrubben is het voor iedere huid heerlijk om een hydraterend masker aan te brengen. Ik vind het Hydra 24+ Baume-en-Masque fantastisch, want die laat ik lekker de hele nacht inwerken. Vooral in en na de winter is het belangrijk om je huid meer te beschermen en te voeden. Dus gebruik een iets rijkere reiniging, een hydraterend serum en een beschermende, voedende crème. Ook nu de lente begint! Bij een extreem droge huid is het fijn om een voedende olie in te masseren. Dit stimuleert de doorbloeding en voedt en verzacht de huid diep. Dit geldt voor gezicht en lichaam, maar ook voor je handen en je haar.

Beschermen en stralen Vergeet je huid niet te beschermen tegen de zon, zeker nu de eerste zonnestraaltjes weer door de wolken piepen. (Maar ook in de winter, wanneer je denkt dat ie niet schijnt!) Ik maak het mijzelf gemakkelijk en heb een getinte CC-crème met een SPF50. Dat geeft meteen een egalere huid. Met een bronzer geef je daarnaast een gezonde, zonnige gloed aan je huid, zodat je al wat lente in je gezicht krijgt. Breng de bronzer aan zoals de zon op je huid komt: voorhoofd, slapen, wangen, het puntje van je neus en op je kin.

Frisse oogopslag De ogen verdienen altijd extra aandacht. Verminder rimpeltjes en hydrateer de dunne huid met een goede oogcrème. Zelf gebruik ik ’s ochtends liever een gel omdat dat vochtafvoerend werkt (mijn lievelingetje is de roller van My Payot omdat dat meteen lekker verkoelt). Voor de ultieme lente look, laat je je wimpers mooi krullen om ze langer en voller te laten lijken en je ogen groter. En gun jezelf dan meteen een nieuwe mascara. Er gaan veel bacteriën in je mascara zitten, dus je moet hem eigenlijk niet langer bewaren dan 3 maanden. Zeker als je mascara begint te stinken, is het raadzaam hem gelijk weg te gooien.

Finishing Touch Hou het verder lekker natuurlijk door je wenkbrauwen wat voller te laten en iets te temmen en in te kleuren met een getinte wenkbrauwgel. Een makkelijke eyeliner maak je met een zacht potlood en geef je oogleden met de snelle, lang houdende stick van Mineralogie een subtiele glans. Lipglossje en klaar!

Op naar een lang, stralend voorjaar!

Liefs,

scannen0001

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten