Sporten in de zon? Zonbescherming mee!

sporten-de-zon-smeren

Als ik op vakantie ga, neem ik altijd mijn hardloopschoenen mee. Zelfs als ik maar één nachtje weg ga, bijvoorbeeld voor een training of motorweekendje met vriendinnen. Ik vind het leuk om ergens anders te lopen, zo zie ik nog eens wat en die heuveltjes en bergen zijn altijd wel een nieuwe uitdaging. Wat ook altijd een uitdaging is: de warmte en de zon en vooral als ik op vakantie ben in een warm land. Veel drinken en smeren, dat is wat ik dan doe. En natuurlijk niet op het warmste moment van de dag trainen. Toen ik er met mijn sportieve vriendin in Sydney was, zorgden we er allebei voor dat we iets op ons hoofd hadden, we kleding droegen die onze huid beschermde en zonbescherming die we heel regelmatig aanbrachten. We smeerden elke twee uur, want de zon is in Australie heel sterk en zonnebrandproducten gaan echt niet de hele dag mee.

s’Avonds verwende ik mijn huid met een lekkere een after sun als bodylotion. Deze bewaarde ik in de koelkast! Dat werkt heerlijk verkoelend, trekt snel in en hersteld het vochtgehalte in je huid. Wist je dat je een after sun altijd als bodylotion kunt gebruiken, maar een bodylotion niet altijd als after sun? De vetstofjes kunnen je huid afsluiten waardoor je lichaam de warmte door de zon niet kwijt kan. Een soort gelijk iets gaat op voor zonnebrandcrème tijdens sport. Gewone zonproducten sluiten de huid af tijdens het sporten en dat voelt niet lekker comfortabel. Speciale sportproducten plakken niet en sluiten ook niet af. Sportzonnebrand kan aangebracht worden op de natte huid en is bestand tegen water, zand, zout en niet onbelangrijk: zweet!

Mijn favoriet? De producten van Lancaster Sun Sport!
Die worden snel opgenomen en zijn makkelijk aan te brengen. Ik ben vooral dol op de sprays voor het lichaam: schudden, sprayen, even verdelen met je handen en klaar!
Rose is momenteel de gezichtsgel aan het testen, daar zal ze binnenkort een review over schrijven. Zelf vind ik de gezichtsgel met spf 20 vind ik te weinig beschermen en daarom gebruik ik voor mijn gezicht het liefst de Sun Control Fuid spf 50, deze is supervloeibaar en luchtig, wordt goed opgenomen en je zweet hem er dus ook niet uit.

Wanneer je al pigmentvlekken begint te krijgen of een zwangerschapsmasker hebt is het echt belangrijk om je huid tijden het sporten goed tegen de zon te beschermen. Maar, ook daarna! Ik zou adviseren om elke dag, het hele jaar door de Lancaster Sun Control face spf 50+ te gebruiken. Dit is een volledige dagverzorging, dus die gebruik je in plaats van je dagcreme. Zo voorkom je dat je vlekken in de zon/zomer donkerder worden en worden ze in de winter lichter. Bovendien is een zonneverzorging het beste anti-rimpelproduct! Voor je gezicht is de Sun Control After Sun als nachtcreme te gebruiken.

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/sporten-de-zon-smeren/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten