Reinigen – Waarom en hoe?

Wat is er toch met dat reinigen… In de salon vraag ik vaak hoe jullie dat thuis doen, en tot mijn schrik hoor ik vaak: “Oh gewoon met water…”
Oeps! En dan denk ik meteen… maar dat doe je toch ook niet met je wasgoed en de vaat?

Als je wilt dat iets schoon wordt gebruik je daarvoor een reiniging.
Mijn merk Payot heeft zelfs 15 verschillende reinigingsproducten en ik zal uitleggen waarom.

Luchtvervuiling, zweten tijdens het sporten, zon en make-up geven het je huid dagelijks flink te verduren, ze verstikken en verstoppen je poriën. Je huid wordt vaal, je ziet meer oneffenheden, kleine ontstekingen en bovendien verouderd je huid sneller wanneer je niet (goed) reinigt! Bovendien kan je huid je crème veel beter opnemen als je huid schoon is en blijft je make-up mooier zitten. Maar let op! Door juist weer te fanatiek te reinigen haal je je huideigen beschermlaagje weg en zal je huid gevoeliger, droger of juist onrustiger worden…

Zacht reinigen.
Ondanks dat je je huid dus goed schoon wilt hebben voordat je gaat slapen of voordat je je dag begint en je make-up aanbrengt, moet dit wel zacht gebeuren en zonder je huid te irriteren. Kies daarom het product dat het beste bij jouw huidtype past.
In de nieuwste reinigingsproducten wordt veel gebruik gemaakt van micellaire waters en natuurlijke anti-oxidanten. Mi-cellen trekken zowel vet als vuil aan en dat is bijzonder want meestal doen een reiniging maar één van de twee.
Op deze manier hoef je dus minder producten te gebruiken om je huid toch helemaal schoon te krijgen.

Hoe dan? Om je huid te reinigen kun je gebruik maken van:
Milk, als je huid normaal is en/of je make-up draagt: Milk verwijdert make-up en reinigt je gezicht zacht. Deze gebruik je NIET op een watje, dan verplaats je het vuil alleen maar. Masseer de milk in op je huid met je handen en spoel af met water. Daarna altijd een lotion gebruiken, lees verderop waarom!

Crème, als je huid wat droger is en snel wat trekkerig aan voelt. Gebruik de crème op dezelfde manier als de milk. Je mag de reinigingscrème afspoelen met water, maar als je huid daar gevoelig voor is mag je het ook verwijderen met een watje met lotion of micellair water.

Olie, voor de extreem droge en gevoelige huid. Perfect voor de droge en gevoelige huid, reinigt mild en laat een zacht beschermlaagje achter. Verwijdert perfect je (waterproof) make-up. Masseer in op je droge huid en maak daarna vochtig zodat de olie transformeert in een milk, spoel af of verwijder met een vochtig watje met lotion. Ik gebruik deze olie zelf ook erg graag om ‘s avonds mijn make-up te verwijderen. Maar omdat ik een wat vettere huid heb was ik mijn gezicht daarna nog een keertje met een reinigingsgel.

Reinigingsgel is geschikt gecombineerde tot vette huid die snel gaat glimmen. Reinigingsmousse, voor de normale huid. De gel gebruik ik zelf dus ‘s avonds na mijn reinigingsolie, ‘s ochtends alleen. Hij haalt zachtjes de bacteriën en overtollige talg van je huid. Maak je huid vochtig, laat de gel eerst goed schuimen in je handen en spoel goed na met water. Voor de minder vette huid is een zeepvrije mousse lekker verfrissend en mild.

In de avond spoel ik de reinigingen altijd af met lauwwarm water, ‘s ochtends lekker met koud water! Daarna dep ik mijn gezocht zachtjes droog, dus niet schuren met die handdoek, daar heb ik een zachte scrub voor!

Al deze reinigingen sluit je af met een lotionDeze gebruik je op een watje: Maak deze eerst vochtig en knijp hem dan goed uit. Zo ben je zuiniger met je lotion maar voorkom je ook dat je pluisjes of vezeltjes in je ogen krijgt. Lotion (of tonic) gebruik je altijd na het reinigen. Dit is belangrijk omdat je je zuurgraad wat uit balans brengt door je reinigingsproduct. Je lotion herstelt dat en zorgt ervoor dat je huid meteen goed voorbereid is op je verzorging. Hiervan heb je ook wat minder nodig als je huid nog lichtvochtig is van de lotion én het wordt beter en dieper opgenomen!

Liever Alles-in-één? Dan zijn er handige reinigingsdoekjes of Micellair water reinigt door zijn vuil en vet aantrekkingskracht makkelijk je ogen, gezicht, lippen en hals. Je hebt er misschien wel iets meer watjes voor nodig, maar slechts 1 product! Kies voor een micelair water voor de gevoelige huid, de gemengde huid of “alle huidtypen“.

Ik breng mijn serum, crème of lekkere nachtmasker aan als mijn huid nog lichtvochtig is want dan wordt deze beter opgenomen en heb ik er ook nog eens minder van nodig!

Veel plezier! Liefs, Willeke

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten