Mooie gladde zomerbenen

mooie-gladde-zomerbenen

Werd ik pas gebeld door Rose. Ze was helemaal in paniek. Ze wilde in haar korte hardloopbroekje meedoen met een wedstrijdje, maar wilde wel eerst haar benen mooi glad hebben. Meestal scheert ze, maar deze keer niet. Rose was haar benen aan het ontharen en had van die waxstripjes gebruikt. En dat ging niet helemaal goed. Toen ze het stripje van eraf haalde zat alle hars nog op haar been in plaats van op de strip! En ze kreeg dat spul er niet goed af. Zat ze met een plakbeen in haar woonkamer. Een dag voor de wedstrijd!

Natuurlijk moest ik lachen en vertelde ik haar voortaan gewoon bij mij langs te komen in plaats van zelf te rommelen. Je gaat toch niet aan de waxstrips als één van je collega-bloggers schoonheidsspecialiste is?

Sporters ontharen hun benen, om het tapen en masseren makkelijker te maken. Ze lopen minder kans op infecties bij valpartijen en ook het schoonmaken en behandelen van de wonden is zonder haar minder pijnlijk. Daarnaast verdampt transpiratie sneller doordat de huid sneller koelt zonder het isolatie ‘dekentje’ wat je haren eigenlijk zijn. Geschoren benen schijnen ook wat minder weerstand van de lucht te geven en zien er vooral veel mooier uit. Wij vrouwen doen niet alleen onze benen, want ook onze oksels, bikinilijn en gezichtsbeharing moeten er aan geloven. Na haar wax-blunder wilde Rose wel dat ik een stukje over waxen en scheren schreef. Voor het sportieve gemak beperk ik me even tot onze benen.

Scheren of harsen?

Als je scheert ga je met een mesje over je huid en neemt zo de bovenkant van de haren mee. Hierdoor blijft de haar gewoon doorgroeien en zal je het vaker moeten herhalen en precies om die reden gaat mijn persoonlijke voorkeur naar harsen. Als je scheert beschadig je je huid en riskeer je sneetjes, irritaties en jeuk. De haartjes worden bot afgesneden waardoor ze harder, stugger, donkerder en dichter “bevolkt” terugkomen.

Met harsen verwijder je het hele haartje inclusief de wortel en moet het haarzakje weer vanaf het begin een nieuw haartje gaan vormen. Het haartje zal dus precies hetzelfde terugkomen, maar wordt op den duur wel zachter en lichter. Uiteindelijk komt er minder haar én blijven ze – wanneer je regelmatig harst en tussendoor niet scheert – een paar weken weg!

Het grote nadeel van harsen is natuurlijk wel dat je je haar even moet laten groeien. Om ze goed te pakken te krijgen tijdens het harsen moeten ze tussen de 0,5 en 1 cm lang zijn. En dat ziet er niet uit! Mij overkwam het pas in de sportschool, ik zag dat ik meer haartjes op mijn benen had dan de fitnessinstructeur! Niet iedereen vind dat even fijn, zo zijn er vrouwen die in de winter alleen maar harsen, maar gedurende de zomermaanden hun benen toch bijwerken met een scheermesje.

Verzorging: Zowel scheren als waxen zijn een aanslag op je huid en goede verzorging zorgt voor een mooier resultaat. Ik scrub – als ik ga ontharen – mijn huid eerst uitgebreid. Dat doe ik het liefst een dag van tevoren, zodat mijn huid iets kan herstellen. Door te scrubben verwijder je talg, vuil en dode huidcellen en zorg je ervoor dat je haartjes wat losser van je huid komen. Hierdoor zijn ze makkelijker te pakken. Bovendien helpt regelmatig scrubben tussen de harsbehandelingen in ervoor dat je huid zacht blijft en haartjes minder ingroeien.

Heb je een scrub op oliebasis? Dan is het ook beter een dag van te voren te scrubben, want door de olie pakt de hars niet goed. Hetzelfde gaat op voor bodylotion, op de dag van het harsen breng ik geen bodylotion aan. Na het harsen koel ik altijd even en ’s avonds smeer after sun op mijn huid, dat verkoeld en herstelt ook.

Als je toch wilt scheren? Ook eerst scrubben, zo zorg je ervoor dat je scheermesje niet verstopt raakt en kan je lekkerder door scheren. Dan maak je je huid goed nat, dan worden je haartjes zachter. Het is om die reden ook handig om aan het einde van je douche te scheren. Zachte haartjes scheer je makkelijker weg waardoor je minder vaak met die mesjes over je huid hoeft te gaan. Gebruik ook een scheercrème voor de gevoelige huid of de Intuition mesjes van Wilkinson, die hebben al een scheerzeepje om het mesje. Vergeet je huid na het scheren niet af te spoelen, de restjes scheerschuim wil je echt niet op je huid houden. En na het scheren verzorg je je huid met bodylotion of – je weet het al – after sun.

Ja en wat betreft die harsstripjes van Rose?

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook niet erg dol ben op waxen met strips voor thuisgebruik, wat een gedoe… in de salon gebruik ik professionele hars, aangebracht met rollers, spatels of met de hand als ik ga sugarwaxen, dat smelt makkelijk en laat zich ook weer goed verwijderen. Na het harsen in de salon koel ik de huid altijd even en breng een talkpoeder aan, om de huid te kalmeren, te verzachten en wrijving van je kleding te voorkomen.
Ik heb Rose vertelt dat ze – als ze de strip opnieuw aanbracht en goed wrijft om hem warm te maken – het wel weer opnieuw kan proberen. Daarna heb ik niets meer gehoord, ik denk dat het haar wel gelukt is dus.

Oh meisjes, het is zomer, we mogen onze rokjes en shortjes weer gaan dragen. Ik heb er zin in en ga mijn benen vanavond even doen, lekker met gladde zachte beentjes de zomer in! Binnenkort schrijf ik nog wel een stukje over de lekkerste en mooiste crèmes om onze prachtige sportbenen nog beter uit te laten komen!

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/mooie-gladde-zomerbenen/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten