Lippenbalsem tijdens het sporten

lippenbalsem-tijdens-het-sporten

Sommige mannen vinden het maar hilarisch: al die vrouwen en hun lippenbalsem. Ze roepen al snel dat het niet nodig is en dat er tegenwordig zelfs lippenbalsem anonymous bestaat, dat is een soort AA voor de aan lippenbalsem verslaafde vrouw. Maar is lippenbalsem wel zo onnodig en overdreven? Ik zeg van niet! En al helemaal niet tijdens het sporten.

Maar ja, ik smeer nou eenmaal graag en ben dol op lippenbalsem. Sterker nog: tijdens het sporten kan ik het niet missen!
Ik vind dat trekkerige gevoel tijdens het hardlopen, dat steeds erger wordt omdat je toch – zelfs al weet je beter – langs je lippen likt echt verschrikkelijk. Oh wat naar. Daarom smeer ik lekker door, wat al die kerels er ook van vinden. En als ik tijdens een rondje even stoppen moet om mijn lippenbalsem te pakken? Nou dan doe ik dat gewoon.

Wist je dat je lippen geen pigment kunnen aanmaken? En dat een lippenbalsem met en beschermingsfactor dus eigenlijk onderdeel van je zonbescherming is? Daarom ga ik zelf altijd voor ene lippenbalsem met bescherming, mijn favoriet: de lippenbalsem van Bobbi Brown. Die heeft een SPF15 en verzorgd goed. Ik gebruik hem ook als nachtcrème voor mijn lippen en overdag onder mijn lipstick. En ik heb eigenlijk nooit droge lippen of velletjes.

Tijdens het sporten is de Bobbi Brown fijn omdat ie niet plakt, voedt, verzorgd, goed in trekt en niet alleen maar aan de oppervlakte blijft liggen zoals bijvoorbeeld bij Labello of vergelijkbare lippenbalsems met paraffine. Die trekken niet in en maken je lippen eigenlijk alleen maar kwetsbaarder wanneer je er eventjes mee vergeet te smeren.

Dus als je op zoek gaat naar een lippenbalsem met bescherming voor tijdens het sporten let dan even goed op de ingrediënten. Of koop gewoon dezelfde als ik.

p.s. dat het niet zo verkeerd is je lippenbalsem mee te nemen tijdens en wedstrijd blijkt wel uit de tip in het stukje over schuurplekjes tijdens het hardlopen… dus!

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/lippenbalsem-tijdens-het-sporten/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten