Huidverzorging in de winter: smeren, smeren, smeren!

Droge huid? Smeer ‘m!
Jullie weten inmiddels al aardig wat van mijn sport-, douche- en smeerroutines. Maar mijn routines zijn voor ieder seizoen weer anders. Nu het kouder wordt merk ik bijvoorbeeld dat mijn huid steeds droger wordt. Een vervelend kado’tje van koning winter dat bijna iedereen wel herkent. Onze huid moet dan ook veel doorstaan in dit seizoen. Van de snijdende wind buiten lopen we zo in de droge, hete lucht van de verwarming binnen, waar minder geventileerd wordt dan in de zomer. Om vervolgens lekker heet te douchen of te baden en onze huid van binnenuit nog eens uit te drogen met een paar glaasjes wijn, stress vanwege de drukke feestmaand, roken en zoet en ongezond eten. En dan gebruiken we automatisch ook nog wat meer make-up, omdat we wat bleker zien in de donkere dagen en omdat het tenslotte feest is.

Maar gelukkig is het nog niet te laat! Met een goede verzorging is de eerste schade zo weer ongedaan gemaakt en kunnen we stralend het nieuwe jaar in!

Scrubben, scrubben, scrubben
Anders dan sommige mensen wel eens denken, maakt scrubben de huid zeker niet droger. Scrubben is júist in de winter een aanrader. De dode huidcellen die je huid dof doen lijken, worden zo verwijderd en de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Voor mijn lichaam gebruik ik scrubs op oliebasis, zodat ik daarna geen bodylotion meer hoef aan te brengen. (De Talassoscrub van Collistar vind ik geweldig.) En ik had eerder al eens verteld dat het ontharen ook stukken makkelijker gaat na een scrub he? Voor mijn gezicht gebruik ik een mildere scrub. Grove scrubs kunnen de tere gezichtshuid beschadigen en maken je huid extra kwetsbaar voor wondjes, infecties en reacties. Een goede gezichtsscrub verwijdert onzuiverheden zachtjes met perfect ronde korreltjes. (Ik gebruik zelf ‘Exfoliant Parfait’ van Annayake. Een heerlijke crème-gel die vernieuwt, reguleert en stimuleert.)

Smeren, smeren, smeren
Naast scrubben is smeren natuurlijk dé remedie tegen een droge huid. In de zomer gebruik ik een gekoelde after sun, maar in de winter gebruik ik graag Tan Sensual Oil van Lancaster. Deze voedende olie maakt de huid heerlijk zacht en zorgt voor een gezonde, zomerse kleur . De olie is niet vet en trekt snel in. Door de mooie glans en lekkere geur waan je je weer eventjes in augustus! Als ik haast heb gebruik ik Collistar Super-Moisturising Toning Bodyspray. Heel makkelijk in gebruik en superhydraterend. Perfect dus voor in de sporttas. Na hardlopen in de kou, fitnessen in airconditioning of zwemmen in chloorwater kan je huid wel een boost gebruiken! Bovendien douchen sporters wat vaker dan gemiddeld, wat ook zorgt voor uitdroging van de huid. Maar de voordelen van sporten voor de huid wegen hier natuurlijk wel tegenop, dus ga zo door!

Achter het masker schuilt je ware gezicht!
Scrubben en smeren zijn voor de meesten van ons al wel in de beauty-routine opgenomen. Wil je jezelf wat extra aandacht geven tussen het feestgedruis door? Gebruik dan eens een heerlijk maskertje voor je gezicht. Een paar tips:

  • Mass-Mask van Annayake: frisse gel die verandert in een romige crème. Reinigt beschermd, hydrateert, kalmeert en stimuleert.
  • Skin Therapy Anti-Ageing Oxygen Flash Mask van Lancaster: verkoelt en verfrist door menthol, herstelt het vochtgehalte en beschermt tegen huidveroudering. Heerlijk om ’s nachts in te laten werken. Je wordt echt opgefrist wakker!
  • Thirsty Mud van GlamGlow: hydraterend kleimasker voor snel resultaat.

Prikkelend gevoel = goed!
Je huid zuigt de voedende ingrediënten op en vult tekorten aan. Voor een goed resultaat breng je het masker op als je huid nog iets vochtig (maar niet nat) is. Werkzame ingrediënten kunnen zo goed worden opgenomen. Doordat je je huid tijdelijk afsluit verdampt er geen vocht en kan je huid zijn beschermfunctie herstellen. Maar let wel op: een maskertje opdoen als je in bad zit is geen goed idee. Je gezicht is dan de enige plek waar je lichaam de warmte kwijt kan en je masker zal zo niet opgenomen worden in de huid.

Kortom, er zijn genoeg heerlijke en luxe producten om je huid op te peppen tijdens deze donkere dagen. De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan van het lichaam, dus wees er zuinig op!

Smeerze!

Liefs van Willeke

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten