Help! Puistjes en pukkels door het sporten

help-puistjes-en-pukkels-door-het-sporten

Van sporten krijg je pukkels! Tenminste, zo ervaren veel sporters het tijdens een periode van meer training en het klopt dat je huid kan reageren op je sportactiviteit. Je huid reageert op alles wat je doet, zo kan ik aan Rose en Rhodé zien of ze hard aan het trainen zijn, maar ook wanneer ze snoepen! Gelukkig kan je je huid goed behandelen en verzorgen en zijn pukkeltjes ook wel te overkomen.

Als je door het vele sporten puistjes krijgt kan je zweet de oorzaak zijn. Je poriën gaan tijdens inspanning wijd open staan en je gaat zweten, je lichaam doet dit om te zorgen dat je afkoelt. Zweten is dus goed. Wist je dat de afvalstoffen in je lichaam en huid door het sporten en zweten loskomen en afgevoerd worden? Het is precies om die reden erg belangrijk om voor, tijdens en na het sporten voldoende water te drinken zodat deze afvalstoffen afgevoerd kunnen worden, vóórdat ze door je huid naar buiten komen! Een ander leuk weetje is dat je door veel krachttraining meer testosteron aanmaakt en dat dit mannelijk hormoon een stimulerende invloed heeft op de productie van talg. Van krachttraining kan je dus een vettere huid en haar krijgen! Maar verder is sporten hartstikke goed voor je hoor….

Huidverzorging bij een actieve levensstijl.
Ik kan het niet vaak genoeg vertellen, ik maak mijn gezicht schoon voordat ik ga sporten, niet alleen verwijder ik mijn make-up maar met mijn facewash voorkom ik ook dat talg, make-up, vuil en zweet zich gaan mengen op mijn huid. Want dat kan ontstekingen veroorzaken. Sport ik buiten? Dan gebruik ik een zonbeschermend product nadat ik mijn gezicht heb schoongemaakt. Ik kies dan voor een product op olievrije basis, want dat sluit de huid niet af. Ik denk niet dat Rose dit allemaal doet als zij een dagje gaat fietsen en of Rhodé het doet voor haar ochtendloopje betwijfel ik ook, maar het verschil is dat ik vaak aan het einde van de dag sport als ik thuiskom van mijn werk. Als schoonheidsspecialiste draag ik dagelijks make-up, want mijn uiterlijk is belangrijk bij mijn werk. Ga je ‘s morgens of draag je geen make-up dan hoef je het niet zo grondig schoon te maken, maar lekker is het wel!

Mooie huid na het sporten.
Na het sporten reinig ik mijn huid weer en scrub ongeveer twee of drie keer per week zachtjes mijn huid. Hiermee verwijder je dode huidcellen en maak je de poriën weer open. Scrubben zorgt er ook voor dat de bovenste laag van je huid lekker glad is en dat oogt als een gezonde en stralende huid. Vooral voor de wat ouder wordende huid is scrubben een goede manier om de huid mooi te houden. En voor de huid van een duursporter die veel buiten komt is de combinatie van scrubben, vochtinbrengende crème en zonbescherming goud waard.

Wat ik echt lekker vind om te gebruiken na het sporten is het Flash Purity Masker van Lancaster. Dat is zo lekker om na het sporten aan te brengen. Ik houd wel van de combinatie van harde training met zachte verzorging als afronding. Daarbij pakt een masker en een verzorgend product extra goed als je huid open staat van het sporten.
Dit masker van Lancaster is diepreinigend en gemaakt voor de normale tot vette huid. Wat zo lekker is dat het verschillende Mediterrane kruiden en kaneel, met anti-bacteriële en anti-septische werking bevat. En de  pimpernel die er in zit voorkomt vochtafscheiding  en gember stimuleert. Maar het allerbelangrijkste is dat er bamboepoeder in zit, dit absorbeert overtollig talk en zorgt ervoor dat je wat minder glimt. Ideaal na je training, want zoals ik al vertelde kan je een vette huid krijgen van het sporten. Het resultaat van dit masker  is een heldere, matte, egale en stralende huid. Voor de praktische snelle douchers – wat de meeste sporters wel zijn – zo’n masker hoeft maar vijf minuten in te trekken als je die tijd gebruikt om wat bodylotion te smeren, dus je kan er echt wel tijd voor maken.

Pukkels door het sporten.
Mocht ik ondanks mijn verzorging toch wat pukkeltjes krijgen door het sporten? Dan let ik er op dat ik – hoe moeilijk het soms ook is – niet aan mijn huid ga krabben. Dat maakt het alleen maar erger. Kan ik het echt niet laten om er aan te zitten of iets te doen, dan is het enige moment waarop ik dat doe na het scrubben. Dan staan al je poriën mooi open en je huid is wat weker waardoor het talg makkelijker uit te drukken is. Maar niet te vaak en zachtjes doen hoor! En het liefst wel eerst inprikken met steriel naaldje voordat je gaat drukken. Ik weet natuurlijk hoe dat moet, maar eigenlijk is dit ook echt het werk van de schoonheidsspecialist. Overigens raad ik iedereen wel aan om altijd na het sporten een luchtige hydraterende crème te gebruiken, want vocht is  eigenlijk het belangrijkste voor je huid. Is je vochtgehalte goed op pijl, dan hoeft je huid zelf niet overmatig talg te produceren om de droogte te compenseren.

Zie je door de bomen het bos nog?

Als je gaat sporten je huid reinigen, daarna ook, vergeet niet te scrubben zo nu en dan en een maskertje doet je ook goed, krijg je toch pukkels? bezoek dan de schoonheidsspecialist en vergeet niet dat lekkere masker van Lancaster te proberen. het kost ongeveer dertig euro en is de moeite meer dan waard.

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/help-puistjes-en-pukkels-door-het-sporten/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten