7 beste haarverzorgingsproducten voor sporters

CONSUMENT39 BERICHTEN MODECOSMETICA

Doordat wij sporters ons veel in het zweet werken, sporten in de zon, zwemmen in chloor of de zee, heeft ons haar het zwaar te verduren. Maar met de juiste verzorging en producten kan je voorkomen dat je haar er ongezond uitziet.

Als er één iemand is die weet hoe je je lange lokken moet beschermen tegen de elementen van ene sportief leven dan is het zwemster Inge de Bruijn wel. Kan je je de hoogtij dagen van Inge nog herinneren? Ze zwom als jonkie praktisch al het verkrijgbare Olympisch goud bij elkaar. Naast haar enorme kracht en snelheid viel vooral haar uiterlijk op. Heel Nederland stond op zijn kop toen Inge met haar grote lach in het zwembad lag. Menig jongen werd verliefd op haar en meisjes wilden haar zijn. Niet alleen haar lach deed het goed, want onder haar badmuts had Inge lang blond haar wat tot over haar getrainde schouders viel. En terwijl wij zitten te rommelen met pluishaar, vragen we ons af hoe Inge het in vredesnaam voor elkaar kreeg om én dagelijks in het zwembad te liggen én lange blonde lokken te hebben. Dus hebben we het haar daarom maar gevraagd: “Euh Inge, hoe hield jij je haar mooi toen je dagelijks zwom?”

“Met héééél veel conditioner en maskers.” was haar antwoord.

Zwemmen als Inge zullen we nooit kunnen. Soms zijn we al blij dat we blijven drijven. Maar die maskers en conditioner? Dat moet ons lukken. Onze sportende schoonheidsspecialiste Willeke zet daarom haar favoriete producten op een rij:

Douglas Hair After Sun Mask – het masker wat Willeke altijd vóór haar shampoo gebruikt. Dat lijkt misschien de verkeerde volgorde, maar er zit wat logica achter. Willeke smeert haar masker in haar droge haar omdat je haarschubben dan nog wijd open staan. Zo kan het geconcentreerde masker heel goed inwerken. Het herstelt de schade door de zon, versterkt de veerkracht en maakt het soepeler en minder pluizig.

Biosilk heeft hele fijne producten, zoals de Silk Therapy, die is erg fijn als je sporters haar wilt stylen en de shampoo Biosilk Summer Therapy Silk Bath bevat herstellende zijdeproteïnen en zijde heeft een enorm vocht bindend vermogen. Het goede aan dit product is dat het restjes chloor en zout verwijderd maar wel mild is én het beschermd je kleur.

Biosilk Filler Spray is het verzorgingsproduct wat Willeke na het wassen in haar haar sprayt, het maakt je haar onmiddellijk makkelijk doorkambaar en hoeft niet uitgewassen te worden!

Revlonissimo 45 days Colour care is de nieuwste ontdekking van Willeke. Een shampoo en conditioner in één, dus maar 1 tube in je sporttas! Beschermt je gekleurde haar, voor iedere haarkleur is er één! Sulfaatvrij dus schuimt het wat minder, maar dat is helemaal niet erg. Als een shampoo erg schuimt betekent dat meestal dat er veel zeep in zit. Dit droogt je haar uit, kan klitten en gespleten haarpunten veroorzaken en kan leiden tot overmatige vetproductie. En dat is nu juist wat we willen voorkomen.

Orofluido Beauty Elixir of beter nog: de nieuwe Orofluido Sahara Spray. Om te beginnen ruiken ze fantastisch en de oliën en vitamine E in deze producten verzachten je haar, maken het makkelijk doorkambaar, voeden en beschermen tegen de warmte van je föhn en tegen uitdrogen door de zon! Zo blijft je kleur langer mooi en droogt je haar niet uit. Deze super producten gebruikt Willeke vooral voordat ze haar haar gaat stylen om te voorkomen dat het zijn vocht verliest. Maar ben je duur of watersporter? Dan is het heel goed om het te gebruiken als je gaat sporten.

http://stoerevrouwensporten.nl/beauty-verzorging/haarverzorgingsproducten-voor-sporters/

CONTACT INFORMATIE

ZenBeautyZone

Louis Pasteurstraat 10-S
Eerste verdieping
7415 EP Deventer
BTW nummer: NL001587598B82
KvK: 08127847

Telefoon 06-29045096

E-mail info@zenbeautyzone.nl

Openingstijden schoonheidssalon:
Maandag  –  09.00 – 18.00
Dinsdag  –  Gesloten
Woensdag  –  09.00 – 18.00
Donderdag  –  09.00 – 21.00
Vrijdag  –  Gesloten
Zaterdag  –  09.00 – 17.00
Zondag  –  Gesloten